Karakter
MCh. Todos Juntos Flori Cruz © Alma Mandigers
Dicha in de zee © Todos Juntos
MCh. Todos Juntos Flori Cruz © Alma Mandigers
Ch. Todos Juntos Northedge Union Jack tijdens het waterwerk © Todos Juntos

Karakter


De Spaanse waterhond is van origine een werkhond, hierdoor zijn het actieve en levendige honden. De Perro is erg intelligent en leert graag en snel. De honden hebben een uitstekend geheugen, waardoor ze alles snel oppikken (zowel het positieve als het negatieve).


De honden houden van uitdagingen, zowel fysiek als mentaal. Ze vinden het fantastisch om hun baas te ‘pleasen’. Over het algemeen zijn Spaanse waterhonden zeer geschikt voor verschillende hondensporten. Hierbij kunt u denken aan sporten zoals gehoorzaamheid, behendigheid, flyball, waterwerk, frisbee, doggydance en treibbal. Tevens vinden veel Spaanse waterhonden het een feest om mee te gaan op lange wandelingen of om lekker te gaan zwemmen.  Echter houden niet alle honden ervan om te zwemmen.


De Spaanse waterhond heeft een gevoelig karakter en de honden zijn baasgericht. Als jonge hond kan de Spaanse waterhond onzeker zijn, daarom is belangrijk om de honden van jongs af aan goed te socialiseren en veel positieve ervaringen op te laten doen. De Spaanse waterhond kan het beste met een geduldige, zachte hand worden opgevoed.


Over het algemeen zijn de honden sociaal en spelen zij graag met andere honden. Tevens kunnen zij vaak goed opschieten met kinderen. Vaak kunnen de honden prima met katten overweg na de juiste introductie in huis.

© Todos Juntos